Analys av misslyckad bild.





Här har vi ett klassiskt misslyckat familjefoto jag tänkte ge en lite djupare analys av.

 

Vi börjar med det mest uppenbara, mannen bakom lampan. Hans framåtlutande hållning visar att han fått för mycket att dricka denna kväll. Hans fasta grepp om kvinnan framför visar också tecken på för hög alkoholkonsumtion. Greppet runt kvinnan visar också att bilden är tagen på en mindre ort där incest är en vanlig företeelse. Faktumet att mannen är malplacerad bakom lampan ger intrycket att han är en person som ofta blir bortglömd i olika sammanhang.

 

Kvinnan framför den berusade lampmannen är den yngsta på bilden och hon är minst lika berusad. Hon har valt att visa upp mer tandkött än vad som är friskt möjligt och bevisar därmed att hon är svårt sjuk. Hennes hårplym efterliknar en använd golvmopp och är antagligen en peruk av det billigare slaget.

 

Kvinnan i mitten med mörkt och tjockt hårsvall är den i familjen som är glad i mat. Hon står för det symmetriska i bilden och infaller sig i mitten ganska naturligt som en bas för resten av de berusade familjemedlemmarna att stödja sig mot. Men hennes blick skrämmer mig ju längre jag kollar på den.

 

Till höger om den runda kvinnan i mitten hittar vi bildens andra man. Han är den alla syskon vill ligga med, pimpen i familjen. Han ser otroligt nöjd ut och har vissa skådespelardrag i ansiktet. Lägg märke till mannens tveksamma handrörelse runt den äldre damen i bildens nedre mitt, det visar på bra skådespeleri. Man kan på mannens suddiga och blanka blick tyda att han har ett ståtlig stånd som till sin milda grad får svetten att tränga sig fram i mannens yviga panna. Erektionen utlöses av personen längst till höger som sitter i mannens knä och vi kan därför konstatera att personen i mannen knä är en kvinna.

 

Kvinnan i knät visar upp en imponerande hårhjälm som påminner mig om barnet David Hasselhoff skulle fått om han parade sig med en cocker spaniel på 80talet.

 

Tanten i mitten är Mamman i familjen. Hon har en dyster gråskär hudton och man anar att plommonjuicegroggen är på väg upp. Hon lutar sig smått framåt för att undvika hennes överviktiga dotters byst vilket gör att hennes luggtofs tycks hamna på sniskan. Hon har iallafall ha en glad uppsyn och verkar trivas med sin tillvaro. Men av hennes guldbesmyckning i öronen så förstår man att hon gjort av med sina sista korvslantar, rivit sönder testamentet, sålt huset, korkat upp vodkan, beställt avlivning av hennes incest avkomma och lever nu loppan så mycket hon kan den sista tiden i livet.

 

För Frank Magazine

-Mattias Eliasson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0